Nyheter Maj-Juni 2007

25/6 RV Karebo "Emilo", hanen till vår sensommar kull, blev blev 2:a bästa hane med CK i öppenklassen och slutade som 4:e bästa hane i Avesta, helgen före midsommar.
Nu håller vi tummar å klor för att det är snyggingen Emilo som tar Certet på Gotland och därmed blir Champion i helgen! Lycka till!!

21/6-07 Vi önskar alla två och fyrbenta vänner en riktigt skön och trevlig midsommar, med ett galet kort på Jindra när hon kommer på inkallning, i full galopp!

18/6 Vi tog en liten promenad med Gurli och RV Hizani i torsdags. Eefteråt vilade båda vovvarna så gott i utesoffan, medan vi fikade!

12/6 SRRS Stockholm, Gittan Rengberg, anordnade race för Ridgebacks, på hundkapplöpningsbanan i Åkersberga!!
Det var jätte kul! Hundarna startade en och en och sprang efter en trasa, haren. Vid första försöket förstod inte Jindra så mycket vad det hela handlade om, men hon drog i väg efter "haren" i god fart! Sen var hon på hugget, hon pep, tjöt, och skällde när de andra hundarna racade efter sin hare och hade nog gärna hjälpt dom om hon fått :-)27/5-07 Risto BIR och Jindra BIM och dessutom Finska champions!!
Efter lördagens spårkurs styrde vi kosan mot Norrtälje tillsammans med Malena. Lasse och Risto för att ta Ålandsfärjan till Mariehamn. På båten låg båda hundarna och sov lungt och snällt under ett bord i baren (!) medan vi tvåbenta tog en eftermiddagsfika. Väl framme i stugan på Åland blev det en sen men mycket god middag!
Jindra visar verkligen hur trött hon var, på dessa bilder!På söndagsförmiddagen bar det av till utställningsplatsen. Det var en lite officiell utställning med bara grupp 2 och 6. Bilder på vår camp och lite utställnings förberedelser.Jindra, snyggingen i utställnings ringen, både från sidan och bakifrån!!

Malena och Risto, ringsekreteraren och domaren, Monica och Jindra i BIR och BIM!
Risto blev BIR och FINUCH, Jindra blev BIM och FINUCH!

Efter en så lyckad dag uppskattade båda hundarna att få bada och busa vid havet innan det var dax för en ny färjetur!

 

13/5 -07 Så var det äntligen dags för årets första utomhusutställning - Svensk Vinnare i Österbybruk! Det var jätteroligt att träffa alla runt och utställningsringen igen! :) Tyvärr föll inte Jindra riktigt den franske domaren i smaken, hon blev oplacerad (6a).


Jindra framför domaren.

Jindras blivande pojkvän, Rex Ventors Karebo "Emilo" blev 2:a bästa öppenklass hane med CK, men oplacerad i bästa hane.


Snyggingen RV Karebo "Emilo"!

RV Risto blev, liksom Jindra, oplacerad i championklassens hanar. Vi grattulerar RV Isola till titeln, Svensk Vinnare -07!! GRATTIS alla!!

Söndagen hade nog egentligen passat som vilodag - men vi hade spårkurs så vi begav oss gladeligen ut på ängarna för att spåra. Efter spårandet tog jag, Malena, Risto och Jindra en rejäl tur genom skogen. Hundarna såg ut att tycka det var riktigt skönt att få sträcka ut ordentligt i frihet efter en heldag på utställning dagen före! Jindra racade som en tok över stock och sten i över en timme! Hon lyckades även hitta ett dyhål att bada i, vår badkruka!


En trött och smutsig Jindra:-D och en något mindre trött Risto!

 

Tidigare nyheter>>