Nyheter

18/3 Oj, det ser ut som om vi inte gjort något, här på Nyhets sidan, men det är inte så kul att skriva om de dagliga träningarna och promenaderna!! Vi har träffat Gurli och RV Hizani och promenerat på Golfklubben och på Vallentuna flygfält. Men Hizani är en försiktig herre som ännu inte vågar busa och leka med Jindra! Å Jindra har varit lite trög pga skendräktigheten. Hoppas dom två vågar busa å röja loss framöver på våra veckopromenader.
Nu har vi gjort något extra kul i dag; Tagit en promenad med massor av bus med Risto (Jindras bror) och Malena! :-)
Vi träffades hemma hos oss och gick sen utåt "obygden" i Vallentuna. På en enormt stor äng fick syskonen raca, busa, brottas å retas!


Bilderna talar väl för sig själv! Hundarna har väldigt kul!!
Men sen måste vi få några bilder på dom som är lite arrangerade! Så här blev dom!

15/2 Hizani, Gurli, Jindra och Monica på skogspromenad.
Tänk att Februari månad är så skön! Som gjort för långpromenader i skogen. Gurli och jag gick och babblade och hundarna strosade runt och kollade in alla härliga, spännande dofter och nappade åt sig en och annan hästfrikadell bakom vår rygg!Jindra kunde inte låta bli att ta ett par ordentliga race ut i naturen, och försöka locka med sig sin vän!! Men Hizani undrade bara vad hon höll på med,
mycket bekvämare att gå här på stigen
, såg han ut att tänka!

8/2 2007 I dag har vi varit med Jindra på ultraljud nr:2, för att se om hon bär på några valpar. Åh nej, jag gömmer mig. Jag vill inte ligga på rygg å bli kliad på magen av den där människan igen! tänkte Jindra när hon såg veterinären, och hoppade upp bakom matte i stolen! Men inte heller i dag kunde veterinären se några små foster i Jindras mage. Som den sanne optimisten matte Monica är, så tyckte hon att de där små cirklarna på ultraljudsskärmen såg ut som ett par fosterblåsor. Men vet. avvisade teorin med att hade det varit 5 veckor gamla foster hade dom varit minst dubbelt så stora... :-(
Ja, ja, vi får väl acceptera att alla dräktighetssymtom är skendräktighetssymtom, och göra ett nytt försök vid Jindras nästa löp.

26 jan 2007 Jindra mår fortfarande hur bra som helst! (Tack och lov!)Men är konstant hungrig, blir hon tjock nu så är det nog av all mat hon försöker tigga till sig!
I morgon har SRRS Sthlm. träff i Hagaparken, jag tänker åka dit, trots att Jindra har bestämt sig för att hon skall vara hemma och sällskapa lillhusse :-)
Det skall bli väldigt trevligt att träffa avgående styrelsen och alla hundvänner, det blir inte så ofta man ses på vintern!

20 jan Jindra och jag tog en promenad med Malena och Risto i ett kallt och blåsigt Bällsta i dag!
Risto tyckte att syrran luktade väldigt gott! Det skall vara ett gott tecken (på dräktighet) att tiken luktar "gott" även efter avslutat löp!
Nästa dräktighetstecken vi hoppas på, är att Jindra inte vill ha maten för att hon mår illa. Det brukar hända vid 3 och/eller 5 veckor, och på tisdag är hon tre veckor "på väg". Känns inte snällt att längta efter att någon mår illa, men nu tittar vi efter varje litet tecken på att "vi" skall få valpar!

12/1 Jindra är sig inte riktigt lik, trött, vill helst ligga under täcket och sova, men hon protesterar inte när det erbjuds en promenad! Vi hoppas att det är tecken på att hon är dräktig! Tyvärr är det ännu för tidigt att se utanpå henne om det finns små foster i magen.

12/1-07 Progesteron, är ett dräktighetsbevarande hormon. Progesteronets roll är att skapa rätt miljö i livmodern för eventuella foster, stimulerar tillväxt av slemhinnan och ökar slemproduktionen. Man mäter halten av progesteron i tikens blod, och kan på det sättet fastställa hur nära ägglossning hon är. Jindras värde var 45mmol/l den 2/1 (då hon parades) och det är ett optimalt värdet på parningsdagen.

5/1-07 Gratulera Rex Ventors Karebo "Emilo", hanen till vår blivande kull,
som på den stora hundutställningen MY DOG i Göteborg fick sitt andra CERT i dag! GRATTIS!!

11/12-06 Emilo, (Rex Ventors Karebo) har varit och hälsat på oss i helgen. De två hundarna fann verkligen varandra och trivdes väldigt bra i varandras sällskap, även om Jindra fick säga ifrån några gånger- Det är inte dax ännu! -Inte lätt att veta, sa Emilo! Vi människor tror att det är ett par, tre veckor kvar innan det är "dax" för parning! Vi var också ute på en promenad och foto tur, några av bilderna på Emilo - Jindra kan du se här

Årets stora hundutställning i Stockholm är nu över. Jag, Monica, var där och tittade och hejade på alla fina Rhodesian Ridgeback hundar. Jo, jag hejade och pratade med deras ägare också! Sen stod jag ett par timmar tillsammans med Ulrika och Malena i SRRS Rasmonter och pratade om Ridgebacks, med många trevliga och intresserade människor.

25/11-06 Jindras bror, Risto, med matte Malena startade på sin första lydnadstävling i dag!
I lydnads klass ett var det 13 startande ekipage .Risto skötte sig utmärkt efter den lite stökiga platsliggningen då två hundar reste sig och började leka. Tyvärr kunde inte Risto motstå frestelsen att resa sig och leka lite han också... Vilket resulterade i en nolla på platsliggningen. Däremot så skötte sig Risto jättefint i det övriga programmet! Det sämst utförda momentet blev faktiskt hoppet - som annars är Ristos absolut bästa. Han blev lite övertänd och hade svårt att komma tillbaka till fotgående efter hoppet utan for åt sidan för att kolla in något spännande istället för att infinna sig vid Malenas sida!
Totalt blev det 133.5 poäng och ett tredje pris och trea i klassen! GRATTIS RISTO OCH MALENA!!

13 Nov En liten berättelse om en eftermiddag som gav mig både hjärtklappning och ett gott skratt (med tanke på hur det kunde ha gått!)
På måndageftermiddagen ringer det på dörren. Jindra skäller och rusar fram till dörren strax efter mig. Vi öppnar och utanför står killen från Hemägg, som levererar potatis och ägg till oss varannan vecka, med en karta ägg i handen. Jindra går ut och hälsar, tack och lov, utan att hoppa upp och äta upp äggen.
Han har parkerat sin bil utanför på gatan med dörren öppen. I framsätet står det travar med fulla äggkartor. Plötsligt ser jag Jindra rusa ut mot bilen. För min inre syn ser jag hunden med ett glatt skutt hoppa in i bilen, rumstera om bland ett otal kartor ägg, och komma ut som en fyrbent omelett.
Möjligen var det vårt minimala staket, men förhoppningsvis var det allvaret i min röst när jag kallade in henne, som fick henne att avstå från att åka med ägghandlaren och leva på ägg resten av sitt liv.

Eggnog har jag hört talas om, men Eggdog?

12 nov I dag träffade vi Malena och Risto och åkte ner till Brukshundklubben / Flygfältet. Hundarna sprang som "galningar" och tur var väl det, annars hade dom frusit lika mycket som oss två beningar!!
Först jagade Risto Jindra, brottade omkull henne och så "munhöggs" dom lite, å så fullfart iväg igen!! Inte en chans att jag skulle hinna fånga dom på bild med kameran! Förresten hade jag nog frusit sönder fingrarna om jag försökt! Sen var det Jindras tur att jaga Risto men då var hon så trött att hon bara pep å gnällde då hon inte komifatt. Som den snälla gentleman Risto är, så lät han henne komma i fatt, å så blev det lite närkamp på syskons vis! Å så fortsatte dom i nästan en timme medan vi promenerade runt flygfältet. På eftermiddagen hade vi en Jindra-hund som helst låg under täcket och värmde sig, och knappt orkade komma upp för att äta middag!! Men jag är alldeles säker på att dom haft en fantastiskt rolig dag, precis som jag!!

8 Nov I det härliga november vädret var vi i "storskogen" med Jindra, hon fick möjlighet att springa helt fritt över stock och sten medan vi plockade några liter Trattkantareller. Den är en härlig känsla och syn att se en Ridgeback springa, hoppa och verkligen "ge gärnet"! Jindra är nu helt slut och sover under täcket i husses säng :-) !! Tyvärr glömde vi kameran hemma....

5 nov Ny fin profilbild på Emilo på första sidan.
Malena hjälpte mig att ladda upp bilder i fotoalbumen 2005 och 2004 som inte ville vara med från början.
Vår Nymfparakit, Nokki, dog i dag vid en ålder av 22½ år. Texten om henne är nu borttagen på kennelsidan.

Oktober 2006 Hela oktober har nu nästan gått och inga nyheter har presenterats på hemsidan. Men nu kommer det tre nyheter på en gång!
¤ Nya hemsidan är klar, som ni säkert redan noterat, efter mycket pyssel av bla Malena och mig!
¤ Vi har registrerat Kennelnamn, nu heter vi Stubborn Manors kennel!
¤ Vi har bestämt hane till Jindras första kull. Det blir en Svensk hane som bor i Örebro han ägs av Ulrika och Stefan, och är uppfödd av Veronica Thorén på Rex Ventors Kennel. Han heter Rex Ventors Karebo, "Emilo", det är en kombination som vi tror och hoppas mycket på. Läs mer om Emilo under Parning, och på Rex Ventors hemsida.

23 september. I strålande solsken och otrolig septembervärme, 23 grader varmt, var Jindra och jag på agility introduktionskurs i Vallentuna brukshundklubb. Vi var bara fyra hundekipage så Joanna hade gott om tid att instruera var och en. Vi gick igenom vad de olika hindren heter, hur man kan träna in dom och provade på de olika teknikerna. Det har varit en jätte kul dag på alla sätt och vis, dessutom gav det mersmak! Nu skall vi fortsätta träna på klubben när vädret tillåter!

18/9-06 I lördags träffade vi Malena och Risto och gick ut i skogen så hundarna skulle få raca så mycket dom orkade! Men skogen var full av svampplockare... jag har aldrig sett så många människor där i skogen tidigare! Jindra och Risto fick springa och busa en del men det blev mycket koppelpromenad. Vi får åka längre ut på landet nästa gång!

21 aug 2006 I helgen har vi varit på en mycket trevlig utställningshelg med Malena och Risto, Rex Ventor-, Stardust- och Evergrace-gängen!

På lördagen var vi i Norrköping och tävlade mot 60 andra RR. Malena visade Jindra och de blev placerade som 5:e bästa championtik tik i en mycket tuff konkurens! På söndagen var utställningen i Nyköping även här var det drygt 60 Ridgeback´s anmälda. Jindra blev 6:e bästa champion tik tack vare Malenas superba handling! Kritik här!

TACK Malena för att du visade vår prinsessa så fint!

14-16 juli 2006 Ännu en fantastisk utställningshelg! Denna gång i Högbobruk och Jindra började helgen med att bli Svensk Utställnings Champion SUCH!

Tillsammans med Veronica, Ninna, Malena och en hel hoper med hundar(!) åkte vi i ottan upp till Högbobruk.

På fredagen blev Risto placerad som femte championhane med CK och oplacerad i bästa hane. Jindra vann öppenklassen för tikarna med CK och slutade slutligen som trejde bästa tik med CERT och CACIB efter Helinn och Tinja. Därmed tog hon sitt tredje CERT och kan numera titulera sig Svensk Utställningschampion!! Vid sjutiden kunde vi äntligen packa ihop oss och åka mot vandrarhemmet där vi bodde tillsammans med Ulrika, Stefan, Emilo, Kerstin, Ove och Kenzo!

På lördagen började resan från Öland visa sig på vår mycket skendräktiga Jindra, hon hade inte den där riktiga tävlingslusten, men blev ändå 3a i championklassen med CK ochoplacerad i bästa tik. Risto vann hanarnas championklass och blev sedan dagens Bästa Hane med CACIB och BIM!! Tusen GRATTIS till brorsan!! Även ett stort GRATTIS till Emilos första CERT som han tog när han placerade sig som dagens tredje bästa hane och till Yenna som blev tredje bästa tik med både CERT och CACIB!!

På söndagen var det strålande sol från morgon till eftermiddag och temperaturen steg snabbt (det ryktades att det var över 30 grader...)- en härlig sommardag som helst skulle spenderats vid vatten tyckte nog både vi och hundarna! Men vi gav oss istället iväg till utställningen för den trejde och sista dagen! Jindra hade nu ingen ork kvar utan placerades som 4a i Championklassen.

17-18/6 Vilken helg! Den kan bara sammanfattas på ett sätt: Wow, fantastisk!!

På lördagen,17/6, åkte vi med Malena och Risto ( RV Jaristo) till Avesta på SKK Dalarnas nationella utställning, domare Anita Whitmarch. Vädret var strålande och bilen gick som en klocka! (Magnus hade lite funderingar innan vi startade om ngt som "lät" under bilen....) Väl framme lyckades vi få en mycket bra plats för vårat utställningstält, ( det är en riktigt bra investering, skyddar mot både sol och regn!) så både vi och hundarna kunde njuta av det vackra vädret i skugga.

Risto var först ut i utställningsringen, han fick första pris med CK och blev 3:e bästa hane och tog därmed certet och blev Svensk UtställningsChampion, SUCH! Ett stort GRATTIS till bästis brorsan Risto ( SUCH SvCH RV Jaristo), Malena och Lasse!

Sen var det Jindras tur, hon blev 1:a med CK i sin klass och fick därmed också tävla om bästa tik. Hon blev placerad som R (5:a) och fick certet, sitt andra!!! Gissa om vi var stolta! Jäpp, jäpp, jäpp! På hemvägen firade vi med cert-glass åt hundarna och kaffe åt oss!! Tack Veronica och Sandra för att ni visade Jindra så bra i dag och tack för de fina cert bilderna!

På söndagen var det så dax för nästa utställning, nu var det SRRS cert utställning på Årsta slott, domare Åke Cronander. Lite kortare resa, men lika underbart varmt och soligt väder, ca 27-29 grader!

Jindra visade sig från sin allra bästa sida, sprang fint och visade verkligen hur fin hon är även när hon står. Hon blev 1.a med Ck och fick tävla i den stora bästa tikklassen även i dag. Spänningen var hög i RV lägret, skulle det bli en SUCH i dag med??? Matte, Monica, bet på naglarna när Janan gick in med Jindra i ringen...... men tyvärr, domaren avtackade bla Janan och Jindra innan han börja placera tikarna. Så Jindra blev oplacerad. Men vi kommer igen i Högbobruk om en månad! Tack Veronica och Janan för att ni visade Jindra så fint!


1:a priset i SRRS´s lotteriet vann Jindra och jag!! Eftersom vi inte brukar vinna kollade jag inte lotten förrän vi kom hem!!! Och vi hade lott nr 33, som gav högsta vinsten! Wow, igen! Så vi åkte ut till Johan på Bean-Bag fabriken på tisdagen och hämtade vår vinst, en super härlig Bean-Bag bädd till Jindra! Här på bilden provligger Jindra och Johan Bean-Bagen och Johan får en "tack-puss"!!
I Årsta fick Risto (Rex Ventors Jaristo) för första gången tävla i klassen med Champion hanar, där blev han fjärde bästa hane efter brodern Bailey ( Rex Ventors Jabailey)!! Bailey hade prövat på denna klass redan i Avesta där han placerade sig som 2a!! Jättekul att båda bröderna nu är både S UCH och S VCH!! Grattis killar med hussar å mattar!!

Det var en fantastisk helg för även för favorit lillasystern, Rex Ventors Limited Edition "Lexi" (S UCH Nord JV-03 Rex Ventors Hero to Evergrace x Nyassa Legacy) I Avesta blev hon bästa juniortik med CK men oplacerad i bästatik. Även på Årsta slott blev hon etta med Ck i juniortik klassen och blev 3e bästa tik med cert, sitt andra, endast 10 mån gammal! Vad skola det bli av denna vackra unga dam?! Grattis Lexi, Linda & Veronica.

Tilläggas kan att Jindras levernosta halvbror från Finland, INT, FIN, DK, RUS & EST CH & BaltW-03 Bawabu Runinura Rafiki "Jumbe" (FIN CH Ozubi´s Royal Gala x FIN & S CH Bawabu Mafuku Matunda) blev bästa hane BIM och SUCH denna fantastiska dag!

Bästa tik och BIR blev Jindras Kennelsyster, Intuch SV-05 NORDJV-03 Norduch EUW-05-06 S VCH Rex Ventors Helinn (Austrian Check Hung Int Ch Chipangali's Kadani x Nord Ch Rex Ventors Daquila)

GRATTIS ALLA HUNDAR, HANDLERS & ÄGARE!

Övriga resultat från denna fantastiska helg finns att läsa här!

14/6 Tänk att vissa dagar bara är så fantastiska!

Jindra och jag (Monica) tog bussen till Hagaparken i Solna, där hade vi bestämt möte med Linda och hundarna Lexi (RV Limited Edition, halvsyster till Jindra) och RR tiken Diva. Linda visade oss en härlig gräsplätt alldeles vid vattnet där vi slog oss ner på en filt. Hundarna hade stora gräsytor att röra sig på runt oss och dessutom en liten strand, de lekte, badade, simmade lite och vilade i solen! Linda och jag badade bara fötterna men vattnet var härligt varmt, nu är det sommar! Sen bjöd Linda på en väldigt god lunch, kaffe och kaka som hon hade med sig! Åh, så härligt! Tack Linda, Lexi & Diva för en helt fantastisk dag i solskenet och värmen i Hagaparken!

4/6-06 Ännu en lång, men väldigt trevlig utställnings dag är över. Tillsammans med Malena & Risto åkte vi tidigt på morgonen till Österbybruk för att deltaga i Uppsala Läns Kennel Klubbs utställning, i den vackra (men mygg rika!) Herrgårdsparken. Jindra fick ett andra pris i sin klass och Risto en förstaplacering i sin klass. Så för oss var inte det inte någon super dag, men brorsan Bailey och halvsystern Lexi satte guldkant på vår dag genom att bli BIR (Bailey)och BÍM (Lexi), Bailey fick dessutom sitt tredje Cert och blev SUCH Grattis bröder och syster!! Tack Veronica för att du visar Jindra så bra, åt oss!

12/5 Nu är det långt mellan uppdateringarna! Det beror på att Jindra har löpt och vi har inte gjort så mycket skoj. Men nu har vi börjat tävlingslydnadskursen i Vallentuna BK´s regi. Jätteskoj! Första träningstillfället fick Jindra inte följa med, pga löp, men i går var hon med.

23/4 I dag åkte hela familjen Johansson till Västerås, där vi slöt upp med de andra från Rex Ventors kennel! Som vanligt var det jätte trevligt, vi saknade dock bror Risto som höll sig hemma i dag!
Dagens utställningsresultat, för Jindra, blev en andra placering utan ck! Men vi kommer igen!
Tusen och åter Tusen Tack, Veronica, för att du ställer Jindra!!

11/4 I går kväll åkte vi med Malena och Risto på ringträning i Märsta. Malena och Jindra tränade att stå, springa och samarbeta, det gick riktigt bra när Jindra väl slappnade av lite!! Jag försökte fotografera. Men kameran tyckte det var mörkt i lokalen och tog väldigt lång tid på sig!! Så all kort blev "strax efteråt!! :-))

10/4 Nu har jag fått hjälp av Mats att scanna in Viltspårschampiondiplomet. Tack Mats för hjälpen! Visst är det fint?! Konstnären är Bruno Liljefors -92!

9/4 Första vårdagen! Jindra och jag gick ut på en långpromenad med långlina för att leta efter våren, men vi var nog lite tidigt ute. Det enda vårtecknet vi hittade, var översvämmade diken! / Monica

21/3 Jindras födelsedagspresent var ett jätteben! Hon försökte bjuda oss tvåbenta, men ingen ville smaka! Lika glad är hon nog för det! Halva benet grävde hon ner i trädgården dagen efter, "den som spar han har"!

13/3-06 Denna dag var som gjord för en lång promenad på Vallentunasjön. Vem vet, det kanske är sista dagen isen håller att gå på? Solen sken, snön låg vit och ett par decimeter tjock, termometern visade på några plusgrader och helt vindstilla!! Vi lockade med oss Risto och Malena och gick runt halva sjön, en promenad på två timmar, och så skönt!! Hundarna sprang och jagade varandra, letade köttbullar, tränade att stå fint och fick lite lydnadsträning. Malena tog jätte många fina bilder på hundarna och naturen. Ett litet urval kan du se här! Bilden på Jindra här brevid, tog Malena också!! TACK för att jag får använda dina bilder Malena! länk.

13/3-06 I fredags, 11/3-06,blev Jindras bror Bailey, Rex Ventors Jabailey, pappa till nio små valpar!! Stolt moder är Rex Ventors Helinn. Alla valparna är friska och har korrekt ridge, men en med sinus. Kvar är sex hanar och två tikar! Stort grattis till Veronica, Jill och Janan med familjer å hundar!!

17/2-06 I dag täffade vi "mamma" Lacey och "onkel" Gordon för en prommis. Jindra gjorde precis som små tonåringar skall göra, tittade och lyssnade och lärde, när mamma sa något. Inte tal om att vara uppkäftig tonåring här inte! Sen blev det lite bus och vilda jaktlekar i snön. Gordon tyckte att han träffat världens snygging och lät Jindra göra nästan vad som helst!! Några bilder på fotosidan och här bredvid.

4/2-05 Nu är Jindras sista viltspår, 2005, registrerat hos SKK. Det gör att hon är 6:a på SRRS viltspårlista 2005! Jindra delar 6:e platsen med sina syskon Risto och Jamila. Grattis! Hela viltspårlistan för 2005 finns här.

21/1 Jazmine, Mike, Haranyo och Ikaros trottsade snövädret och kom ut till oss i Vallentuna! Äntligen blev det av!! Det blev en härlig dag med promenad, race och bus på sjön. Då det var så "dåligt väder" var det inga skridskoåkare på sjön utan hundarna kunde verkligen få springa och raca!

Den härliga mjuka, men kalla snön, var lite oberäknelig, hundarna förstod först inte att det var is under, utan hade vissa svårigheter att stanna och svänga!! Å vi skrattade!

Sen när vi alla kände oss lagom frusna och "genomblåsta" gick vi hem till oss och drack varmt kaffe och åt smörgåsar och bullar!!

Jindra har nu hittat en ny kärlek, säger hon!! Ikaros OCH Haranyo!! Jag tror kärleken är besvarad!! (Dessa tonårstjejer, dom ändrar sig hela tiden!!)

Bilder från dagen i januari´s fotoalbum.

18/1 Jindras kullbror, S VCH Rex Ventors Jabailey "Bailey", första kull är född. Tiken är NCh Soltoppens Kamili Sacha på Soltoppens Kennel i Norge. Hon födde 11 friska valpar (4 hanar och 7 tikar), alla har showridge, utom en valp som har en något kort ridge. Grattis och lycka till med alla små valpar!!

6/1 -06: Lite nya fotosidor, de gamla räckte inte till!

4/1-06 Årets första promenad med Malena och Risto, blev på flygfältet i Vallentuna, i 20cm djup snö och -10 grader. Hundarna sprang och busade, medan Malena och jag pulsade fram i den vita, orörda snön! Härligt, mysigt, roligt tyckte både vi och hundarna! I dag hade vi båda med kamerorna, så några nya bilder blev det i fotoalbumet! Och så bilden på "fröken snönos" här till vänster!

29/12-05 Två nya bilder i fotoalbummet, på Jindra och hennes julklappar!

11/12-05 Utställning på Mässan i Älvsjö, "Stora Stockholm" 89 st anmälda Rhodesian Ridgeback. Domaren gillade verkligen syskonen J! I unghundsklassen hanar blev Risto 1a med Ck, Jabailey och tikarna tikar Jamila 2a med Ck och vår Jindra 1a med Ck!

10/12 J-kulls träff i Brottby hos Risto, Malena och Lasse. Fyra av de sex syskonen med flock letade sig ut till Brottby! Vi promenerade och hundarna lekte i fårhagarna. Sen