NYHETER

Juli - December 2006

11/12-06 Emilo, (Rex Ventors Karebo) har varit och hälsat på oss i helgen. De två hundarna fann verkligen varandra och trivdes väldigt bra i varandras sällskap, även om Jindra fick säga ifrån några gånger- Det är inte dax ännu! -Inte lätt att veta, sa Emilo! Vi människor tror att det är ett par, tre veckor kvar innan det är "dax" för parning! Vi var också ute på en promenad och foto tur, några av bilderna på Emilo - Jindra kan du se här

Årets stora hundutställning i Stockholm är nu över. Jag, Monica, var där och tittade och hejade på alla fina Rhodesian Ridgeback hundar. Jo, jag hejade och pratade med deras ägare också! Sen stod jag ett par timmar tillsammans med Ulrika och Malena i SRRS Rasmonter och pratade om Ridgebacks, med många trevliga och intresserade människor.

25/11-06 Jindras bror, Risto, med matte Malena startade på sin första lydnadstävling i dag!
I lydnads klass ett var det 13 startande ekipage .Risto skötte sig utmärkt efter den lite stökiga platsliggningen då två hundar reste sig och började leka. Tyvärr kunde inte Risto motstå frestelsen att resa sig och leka lite han också... Vilket resulterade i en nolla på platsliggningen. Däremot så skötte sig Risto jättefint i det övriga programmet! Det sämst utförda momentet blev faktiskt hoppet - som annars är Ristos absolut bästa. Han blev lite övertänd och hade svårt att komma tillbaka till fotgående efter hoppet utan for åt sidan för att kolla in något spännande istället för att infinna sig vid Malenas sida!
Totalt blev det 133.5 poäng och ett tredje pris och trea i klassen! GRATTIS RISTO OCH MALENA!!

13 Nov En liten berättelse om en eftermiddag som gav mig både hjärtklappning och ett gott skratt (med tanke på hur det kunde ha gått!)
På måndageftermiddagen ringer det på dörren. Jindra skäller och rusar fram till dörren strax efter mig. Vi öppnar och utanför står killen från Hemägg, som levererar potatis och ägg till oss varannan vecka, med en karta ägg i handen. Jindra går ut och hälsar, tack och lov, utan att hoppa upp och äta upp äggen.
Han har parkerat sin bil utanför på gatan med dörren öppen. I framsätet står det travar med fulla äggkartor. Plötsligt ser jag Jindra rusa ut mot bilen. För min inre syn ser jag hunden med ett glatt skutt hoppa in i bilen, rumstera om bland ett otal kartor ägg, och komma ut som en fyrbent omelett.
Möjligen var det vårt minimala staket, men förhoppningsvis var det allvaret i min röst när jag kallade in henne, som fick henne att avstå från att åka med ägghandlaren och leva på ägg resten av sitt liv.

Eggnog har jag hört talas om, men Eggdog?

12 nov I dag träffade vi Malena och Risto och åkte ner till Brukshundklubben / Flygfältet. Hundarna sprang som "galningar" och tur var väl det, annars hade dom frusit lika mycket som oss två beningar!!
Först jagade Risto Jindra, brottade omkull henne och så "munhöggs" dom lite, å så fullfart iväg igen!! Inte en chans att jag skulle hinna fånga dom på bild med kameran! Förresten hade jag nog frusit sönder fingrarna om jag försökt! Sen var det Jindras tur att jaga Risto men då var hon så trött att hon bara pep å gnällde då hon inte komifatt. Som den snälla gentleman Risto är, så lät han henne komma i fatt, å så blev det lite närkamp på syskons vis! Å så fortsatte dom i nästan en timme medan vi promenerade runt flygfältet. På eftermiddagen hade vi en Jindra-hund som helst låg under täcket och värmde sig, och knappt orkade komma upp för att äta middag!! Men jag är alldeles säker på att dom haft en fantastiskt rolig dag, precis som jag!!

8 Nov I det härliga november vädret var vi i "storskogen" med Jindra, hon fick möjlighet att springa helt fritt över stock och sten medan vi plockade några liter Trattkantareller. Den är en härlig känsla och syn att se en Ridgeback springa, hoppa och verkligen "ge gärnet"! Jindra är nu helt slut och sover under täcket i husses säng :-) !! Tyvärr glömde vi kameran hemma....

5 nov Ny fin profilbild på Emilo på första sidan.
Malena hjälpte mig att ladda upp bilder i fotoalbumen 2005 och 2004 som inte ville vara med från början.
Vår Nymfparakit, Nokki, dog i dag vid en ålder av 22½ år. Texten om henne är nu borttagen på kennelsidan.

Oktober 2006 Hela oktober har nu nästan gått och inga nyheter har presenterats på hemsidan. Men nu kommer det tre nyheter på en gång!
¤ Nya hemsidan är klar, som ni säkert redan noterat, efter mycket pyssel av bla Malena och mig!
¤ Vi har registrerat Kennelnamn, nu heter vi Stubborn Manors kennel!
¤ Vi har bestämt hane till Jindras första kull. Det blir en Svensk hane som bor i Örebro han ägs av Ulrika och Stefan, och är uppfödd av Veronica Thorén på Rex Ventors Kennel. Han heter Rex Ventors Karebo, "Emilo", det är en kombination som vi tror och hoppas mycket på. Läs mer om Emilo under Parning, och på Rex Ventors hemsida.

23 september. I strålande solsken och otrolig septembervärme, 23 grader varmt, var Jindra och jag på agility introduktionskurs i Vallentuna brukshundklubb. Vi var bara fyra hundekipage så Joanna hade gott om tid att instruera var och en. Vi gick igenom vad de olika hindren heter, hur man kan träna in dom och provade på de olika teknikerna. Det har varit en jätte kul dag på alla sätt och vis, dessutom gav det mersmak! Nu skall vi fortsätta träna på klubben när vädret tillåter!

18/9-06 I lördags träffade vi Malena och Risto och gick ut i skogen så hundarna skulle få raca så mycket dom orkade! Men skogen var full av svampplockare... jag har aldrig sett så många människor där i skogen tidigare! Jindra och Risto fick springa och busa en del men det blev mycket koppelpromenad. Vi får åka längre ut på landet nästa gång!

21 aug 2006 I helgen har vi varit på en mycket trevlig utställningshelg med Malena och Risto, Rex Ventor-, Stardust- och Evergrace-gängen!

På lördagen var vi i Norrköping och tävlade mot 60 andra RR. Malena visade Jindra och de blev placerade som 5:e bästa championtik tik i en mycket tuff konkurens! På söndagen var utställningen i Nyköping även här var det drygt 60 Ridgeback´s anmälda. Jindra blev 6:e bästa champion tik tack vare Malenas superba handling! Kritik här!

TACK Malena för att du visade vår prinsessa så fint!

14-16 juli 2006 Ännu en fantastisk utställningshelg! Denna gång i Högbobruk och Jindra började helgen med att bli Svensk Utställnings Champion SUCH!

Tillsammans med Veronica, Ninna, Malena och en hel hoper med hundar(!) åkte vi i ottan upp till Högbobruk.

På fredagen blev Risto placerad som femte championhane med CK och oplacerad i bästa hane. Jindra vann öppenklassen för tikarna med CK och slutade slutligen som trejde bästa tik med CERT och CACIB efter Helinn och Tinja. Därmed tog hon sitt tredje CERT och kan numera titulera sig Svensk Utställningschampion!! Vid sjutiden kunde vi äntligen packa ihop oss och åka mot vandrarhemmet där vi bodde tillsammans med Ulrika, Stefan, Emilo, Kerstin, Ove och Kenzo!

På lördagen började resan från Öland visa sig på vår mycket skendräktiga Jindra, hon hade inte den där riktiga tävlingslusten, men blev ändå 3a i championklassen med CK ochoplacerad i bästa tik. Risto vann hanarnas championklass och blev sedan dagens Bästa Hane med CACIB och BIM!! Tusen GRATTIS till brorsan!! Även ett stort GRATTIS till Emilos första CERT som han tog när han placerade sig som dagens tredje bästa hane och till Yenna som blev tredje bästa tik med både CERT och CACIB!!

På söndagen var det strålande sol från morgon till eftermiddag och temperaturen steg snabbt (det ryktades att det var över 30 grader...)- en härlig sommardag som helst skulle spenderats vid vatten tyckte nog både vi och hundarna! Men vi gav oss istället iväg till utställningen för den trejde och sista dagen! Jindra hade nu ingen ork kvar utan placerades som 4a i Championklassen.