NYHETER

Januari - Juni 2006

17-18/6 Vilken helg! Den kan bara sammanfattas på ett sätt: Wow, fantastisk!!

På lördagen,17/6, åkte vi med Malena och Risto ( RV Jaristo) till Avesta på SKK Dalarnas nationella utställning, domare Anita Whitmarch. Vädret var strålande och bilen gick som en klocka! (Magnus hade lite funderingar innan vi startade om ngt som "lät" under bilen....) Väl framme lyckades vi få en mycket bra plats för vårat utställningstält, ( det är en riktigt bra investering, skyddar mot både sol och regn!) så både vi och hundarna kunde njuta av det vackra vädret i skugga.

Risto var först ut i utställningsringen, han fick första pris med CK och blev 3:e bästa hane och tog därmed certet och blev Svensk UtställningsChampion, SUCH! Ett stort GRATTIS till bästis brorsan Risto ( SUCH SvCH RV Jaristo), Malena och Lasse!

Sen var det Jindras tur, hon blev 1:a med CK i sin klass och fick därmed också tävla om bästa tik. Hon blev placerad som R (5:a) och fick certet, sitt andra!!! Gissa om vi var stolta! Jäpp, jäpp, jäpp! På hemvägen firade vi med cert-glass åt hundarna och kaffe åt oss!! Tack Veronica och Sandra för att ni visade Jindra så bra i dag och tack för de fina cert bilderna!

På söndagen var det så dax för nästa utställning, nu var det SRRS cert utställning på Årsta slott, domare Åke Cronander. Lite kortare resa, men lika underbart varmt och soligt väder, ca 27-29 grader!

Jindra visade sig från sin allra bästa sida, sprang fint och visade verkligen hur fin hon är även när hon står. Hon blev 1.a med Ck och fick tävla i den stora bästa tikklassen även i dag. Spänningen var hög i RV lägret, skulle det bli en SUCH i dag med??? Matte, Monica, bet på naglarna när Janan gick in med Jindra i ringen...... men tyvärr, domaren avtackade bla Janan och Jindra innan han börja placera tikarna. Så Jindra blev oplacerad. Men vi kommer igen i Högbobruk om en månad! Tack Veronica och Janan för att ni visade Jindra så fint!


1:a priset i SRRS´s lotteriet vann Jindra och jag!! Eftersom vi inte brukar vinna kollade jag inte lotten förrän vi kom hem!!! Och vi hade lott nr 33, som gav högsta vinsten! Wow, igen! Så vi åkte ut till Johan på Bean-Bag fabriken på tisdagen och hämtade vår vinst, en super härlig Bean-Bag bädd till Jindra! Här på bilden provligger Jindra och Johan Bean-Bagen och Johan får en "tack-puss"!!
I Årsta fick Risto (Rex Ventors Jaristo) för första gången tävla i klassen med Champion hanar, där blev han fjärde bästa hane efter brodern Bailey ( Rex Ventors Jabailey)!! Bailey hade prövat på denna klass redan i Avesta där han placerade sig som 2a!! Jättekul att båda bröderna nu är både S UCH och S VCH!! Grattis killar med hussar å mattar!!

Det var en fantastisk helg för även för favorit lillasystern, Rex Ventors Limited Edition "Lexi" (S UCH Nord JV-03 Rex Ventors Hero to Evergrace x Nyassa Legacy) I Avesta blev hon bästa juniortik med CK men oplacerad i bästatik. Även på Årsta slott blev hon etta med Ck i juniortik klassen och blev 3e bästa tik med cert, sitt andra, endast 10 mån gammal! Vad skola det bli av denna vackra unga dam?! Grattis Lexi, Linda & Veronica.

Tilläggas kan att Jindras levernosta halvbror från Finland, INT, FIN, DK, RUS & EST CH & BaltW-03 Bawabu Runinura Rafiki "Jumbe" (FIN CH Ozubi´s Royal Gala x FIN & S CH Bawabu Mafuku Matunda) blev bästa hane BIM och SUCH denna fantastiska dag!

Bästa tik och BIR blev Jindras Kennelsyster, Intuch SV-05 NORDJV-03 Norduch EUW-05-06 S VCH Rex Ventors Helinn (Austrian Check Hung Int Ch Chipangali's Kadani x Nord Ch Rex Ventors Daquila)

GRATTIS ALLA HUNDAR, HANDLERS & ÄGARE!

Övriga resultat från denna fantastiska helg finns att läsa här!

14/6 Tänk att vissa dagar bara är så fantastiska!

Jindra och jag (Monica) tog bussen till Hagaparken i Solna, där hade vi bestämt möte med Linda och hundarna Lexi (RV Limited Edition, halvsyster till Jindra) och RR tiken Diva. Linda visade oss en härlig gräsplätt alldeles vid vattnet där vi slog oss ner på en filt. Hundarna hade stora gräsytor att röra sig på runt oss och dessutom en liten strand, de lekte, badade, simmade lite och vilade i solen! Linda och jag badade bara fötterna men vattnet var härligt varmt, nu är det sommar! Sen bjöd Linda på en väldigt god lunch, kaffe och kaka som hon hade med sig! Åh, så härligt! Tack Linda, Lexi & Diva för en helt fantastisk dag i solskenet och värmen i Hagaparken!

4/6-06 Ännu en lång, men väldigt trevlig utställnings dag är över. Tillsammans med Malena & Risto åkte vi tidigt på morgonen till Österbybruk för att deltaga i Uppsala Läns Kennel Klubbs utställning, i den vackra (men mygg rika!) Herrgårdsparken. Jindra fick ett andra pris i sin klass och Risto en förstaplacering i sin klass. Så för oss var inte det inte någon super dag, men brorsan Bailey och halvsystern Lexi satte guldkant på vår dag genom att bli BIR (Bailey)och BÍM (Lexi), Bailey fick dessutom sitt tredje Cert och blev SUCH Grattis bröder och syster!! Tack Veronica för att du visar Jindra så bra, åt oss!

12/5 Nu är det långt mellan uppdateringarna! Det beror på att Jindra har löpt och vi har inte gjort så mycket skoj. Men nu har vi börjat tävlingslydnadskursen i Vallentuna BK´s regi. Jätteskoj! Första träningstillfället fick Jindra inte följa med, pga löp, men i går var hon med.

23/4 I dag åkte hela familjen Johansson till Västerås, där vi slöt upp med de andra från Rex Ventors kennel! Som vanligt var det jätte trevligt, vi saknade dock bror Risto som höll sig hemma i dag!
Dagens utställningsresultat, för Jindra, blev en andra placering utan ck! Men vi kommer igen!
Tusen och åter Tusen Tack, Veronica, för att du ställer Jindra!!

11/4 I går kväll åkte vi med Malena och Risto på ringträning i Märsta. Malena och Jindra tränade att stå, springa och samarbeta, det gick riktigt bra när Jindra väl slappnade av lite!! Jag försökte fotografera. Men kameran tyckte det var mörkt i lokalen och tog väldigt lång tid på sig!! Så all kort blev "strax efteråt!! :-))

10/4 Nu har jag fått hjälp av Mats att scanna in Viltspårschampiondiplomet. Tack Mats för hjälpen! Visst är det fint?! Konstnären är Bruno Liljefors -92!

9/4 Första vårdagen! Jindra och jag gick ut på en långpromenad med långlina för att leta efter våren, men vi var nog lite tidigt ute. Det enda vårtecknet vi hittade, var översvämmade diken! / Monica

21/3 Jindras födelsedagspresent var ett jätteben! Hon försökte bjuda oss tvåbenta, men ingen ville smaka! Lika glad är hon nog för det! Halva benet grävde hon ner i trädgården dagen efter, "den som spar han har"!

13/3-06 Denna dag var som gjord för en lång promenad på Vallentunasjön. Vem vet, det kanske är sista dagen isen håller att gå på? Solen sken, snön låg vit och ett par decimeter tjock, termometern visade på några plusgrader och helt vindstilla!! Vi lockade med oss Risto och Malena och gick runt halva sjön, en promenad på två timmar, och så skönt!! Hundarna sprang och jagade varandra, letade köttbullar, tränade att stå fint och fick lite lydnadsträning. Malena tog jätte många fina bilder på hundarna och naturen. Ett litet urval kan du se här! Bilden på Jindra här brevid, tog Malena också!! TACK för att jag får använda dina bilder Malena! länk.

13/3-06 I fredags, 11/3-06,blev Jindras bror Bailey, Rex Ventors Jabailey, pappa till nio små valpar!! Stolt moder är Rex Ventors Helinn. Alla valparna är friska och har korrekt ridge, men en med sinus. Kvar är sex hanar och två tikar! Stort grattis till Veronica, Jill och Janan med familjer å hundar!!

17/2-06 I dag täffade vi "mamma" Lacey och "onkel" Gordon för en prommis. Jindra gjorde precis som små tonåringar skall göra, tittade och lyssnade och lärde, när mamma sa något. Inte tal om att vara uppkäftig tonåring här inte! Sen blev det lite bus och vilda jaktlekar i snön. Gordon tyckte att han träffat världens snygging och lät Jindra göra nästan vad som helst!! Några bilder på fotosidan och här bredvid.

4/2-05 Nu är Jindras sista viltspår, 2005, registrerat hos SKK. Det gör att hon är 6:a på SRRS viltspårlista 2005! Jindra delar 6:e platsen med sina syskon Risto och Jamila. Grattis! Hela viltspårlistan för 2005 finns här.

21/1 Jazmine, Mike, Haranyo och Ikaros trottsade snövädret och kom ut till oss i Vallentuna! Äntligen blev det av!! Det blev en härlig dag med promenad, race och bus på sjön. Då det var så "dåligt väder" var det inga skridskoåkare på sjön utan hundarna kunde verkligen få springa och raca!

Den härliga mjuka, men kalla snön, var lite oberäknelig, hundarna förstod först inte att det var is under, utan hade vissa svårigheter att stanna och svänga!! Å vi skrattade!

Sen när vi alla kände oss lagom frusna och "genomblåsta" gick vi hem till oss och drack varmt kaffe och åt smörgåsar och bullar!!

Jindra har nu hittat en ny kärlek, säger hon!! Ikaros OCH Haranyo!! Jag tror kärleken är besvarad!! (Dessa tonårstjejer, dom ändrar sig hela tiden!!)

Bilder från dagen i januari´s fotoalbum.

18/1 Jindras kullbror, S VCH Rex Ventors Jabailey "Bailey", första kull är född. Tiken är NCh Soltoppens Kamili Sacha på Soltoppens Kennel i Norge. Hon födde 11 friska valpar (4 hanar och 7 tikar), alla har showridge, utom en valp som har en något kort ridge. Grattis och lycka till med alla små valpar!!

6/1 -06: Lite nya fotosidor, de gamla räckte inte till!

4/1-06 Årets första promenad med Malena och Risto, blev på flygfältet i Vallentuna, i 20cm djup snö och -10 grader. Hundarna sprang och busade, medan Malena och jag pulsade fram i den vita, orörda snön! Härligt, mysigt, roligt tyckte både vi och hundarna! I dag hade vi båda med kamerorna, så några nya bilder blev det i fotoalbumet! Och så bilden på "fröken snönos" här till vänster!

29/12-05 Två nya bilder i fotoalbummet, på Jindra och hennes julklappar!

11/12-05 Utställning på Mässan i Älvsjö, "Stora Stockholm" 89 st anmälda Rhodesian Ridgeback. Domaren gillade verkligen syskonen J! I unghundsklassen hanar blev Risto 1a med Ck, Jabailey och tikarna tikar Jamila 2a med Ck och vår Jindra 1a med Ck!

10/12 J-kulls träff i Brottby hos Risto, Malena och Lasse. Fyra av de sex syskonen med flock letade sig ut till Brottby! Vi promenerade och hundarna lekte i fårhagarna. Sen bjöds vi människor på värmande och mycket god gulashsoppa medans hundarna tog igen sig efter allt bus! Tack Lasse & Malena för en trevlig och god, dag!

9/12-05 Äntligen tittade solen fram lite mellan molnen, då passade vi på att ta en riktigt lång (4 tim) och härlig långpromenad! Jindra fick syn på ett fält som gjort för race, och det är klart att hon racade! Sen fortsatte vi in i skogen där blev det ännu mera spring, fast över stock och sten och en härlig fika paus högst uppe på berget!

3/12-05 SRRS Sthlms Ridgebackträff. Vi var sex ekipage som slöt upp i ett vintrigt Åkersberga! På festplatsen i Skärgårdsstad tränade vi inkallning, "sök matte" och hundmöten. Det kändes skönt att träna sånt som är "svårt" på dagliga promenaderna när flera hade hundar i samma ålder och av samma ras! Sen fortsatte vi med en skogspromenad och därefter fika å hundprat i hamnen! Tyvärr hade ingen kamera med sig.....

20/11-05 Nu är Jindras och Ristos S VCH reistrerat hos SKK!