Nyheter

Januari - Februari 2007

18/3 Oj, det ser ut som om vi inte gjort något, här på Nyhets sidan, men det är inte så kul att skriva om de dagliga träningarna och promenaderna!! Vi har träffat Gurli och RV Hizani och promenerat på Golfklubben och på Vallentuna flygfält. Men Hizani är en försiktig herre som ännu inte vågar busa och leka med Jindra! Å Jindra har varit lite trög pga skendräktigheten. Hoppas dom två vågar busa å röja loss framöver på våra veckopromenader.
Nu har vi gjort något extra kul i dag; Tagit en promenad med massor av bus med Risto (Jindras bror) och Malena! :-)
Vi träffades hemma hos oss och gick sen utåt "obygden" i Vallentuna. På en enormt stor äng fick syskonen raca, busa, brottas å retas!


Bilderna talar väl för sig själv! Hundarna har väldigt kul!!
Men sen måste vi få några bilder på dom som är lite arrangerade! Så här blev dom!

15/2 Hizani, Gurli, Jindra och Monica på skogspromenad.
Tänk att Februari månad är så skön! Som gjort för långpromenader i skogen. Gurli och jag gick och babblade och hundarna strosade runt och kollade in alla härliga, spännande dofter och nappade åt sig en och annan hästfrikadell bakom vår rygg!Jindra kunde inte låta bli att ta ett par ordentliga race ut i naturen, och försöka locka med sig sin vän!! Men Hizani undrade bara vad hon höll på med,
mycket bekvämare att gå här på stigen
, såg han ut att tänka!

8/2 2007 I dag har vi varit med Jindra på ultraljud nr:2, för att se om hon bär på några valpar. Åh nej, jag gömmer mig. Jag vill inte ligga på rygg å bli kliad på magen av den där människan igen! tänkte Jindra när hon såg veterinären, och hoppade upp bakom matte i stolen! Men inte heller i dag kunde veterinären se några små foster i Jindras mage. Som den sanne optimisten matte Monica är, så tyckte hon att de där små cirklarna på ultraljudsskärmen såg ut som ett par fosterblåsor. Men vet. avvisade teorin med att hade det varit 5 veckor gamla foster hade dom varit minst dubbelt så stora... :-(
Ja, ja, vi får väl acceptera att alla dräktighetssymtom är skendräktighetssymtom, och göra ett nytt försök vid Jindras nästa löp.

26 jan 2007 Jindra mår fortfarande hur bra som helst! (Tack och lov!)Men är konstant hungrig, blir hon tjock nu så är det nog av all mat hon försöker tigga till sig!
I morgon har SRRS Sthlm. träff i Hagaparken, jag tänker åka dit, trots att Jindra har bestämt sig för att hon skall vara hemma och sällskapa lillhusse :-)
Det skall bli väldigt trevligt att träffa avgående styrelsen och alla hundvänner, det blir inte så ofta man ses på vintern!

20 jan Jindra och jag tog en promenad med Malena och Risto i ett kallt och blåsigt Bällsta i dag!
Risto tyckte att syrran luktade väldigt gott! Det skall vara ett gott tecken (på dräktighet) att tiken luktar "gott" även efter avslutat löp!
Nästa dräktighetstecken vi hoppas på, är att Jindra inte vill ha maten för att hon mår illa. Det brukar hända vid 3 och/eller 5 veckor, och på tisdag är hon tre veckor "på väg". Känns inte snällt att längta efter att någon mår illa, men nu tittar vi efter varje litet tecken på att "vi" skall få valpar!

12/1 Jindra är sig inte riktigt lik, trött, vill helst ligga under täcket och sova, men hon protesterar inte när det erbjuds en promenad! Vi hoppas att det är tecken på att hon är dräktig! Tyvärr är det ännu för tidigt att se utanpå henne om det finns små foster i magen.

12/1-07 Progesteron, är ett dräktighetsbevarande hormon. Progesteronets roll är att skapa rätt miljö i livmodern för eventuella foster, stimulerar tillväxt av slemhinnan och ökar slemproduktionen. Man mäter halten av progesteron i tikens blod, och kan på det sättet fastställa hur nära ägglossning hon är. Jindras värde var 45mmol/l den 2/1 (då hon parades) och det är ett optimalt värdet på parningsdagen.

5/1-07 Gratulera Rex Ventors Karebo "Emilo", hanen till vår blivande kull,
som på den stora hundutställningen MY DOG i Göteborg fick sitt andra CERT i dag! GRATTIS!!