S VCH NORDUCH
Rex Ventors Jindra

Född: 21 mars 2004
e. FINUCH Ozubi´s Royal Gala "Shaka", Kennel Bawabu
u. Nyassa Legacy "Lacey", Rex Ventors Kennel
Höjd: 65cm
Vikt: 37kg
HD: A
Artros: ua
Mentaltestad Godkänd 060514
Skottfast: ja, 1a
S VCH (Svensk Viltspår Champion) augusti 2005
SUCH (Svensk Utställnings Champion) juli 2006
FINUCH (Finsk Utställnings Champion) maj 2007
NUCH (Norsk Utställnings champion) maj 2008
NORDUCH (Nordisk Utställnings Champion) maj 2008
R-CACIB i Norge maj 2008


Mer info om Jindra:


Jindras far, Ozubi´s Royal Gala "Shaka" (imp GB) är en trygg och självsäker hane med ett fantastiskt temperament och imponerande mentaltest. Dessutom är han exteriört mycket välkonstruerad. Han har lämnat många fina hundar både i Sverige och Finland, många är i dag utställningschampion, eller på god väg att bli det. Shaka är efter den engelskägda, holländska importen GB CH Vizara Shemesh of Shabani, (bla BIR på Crufts 2000) och undan Ozubi Kukumbuka Dubu JW "Beattie".
Jindras mor, Nyassa Legacy "Lacey" (imp GB) är en mycket välbyggd, trevlig och social tik. Hon är sparsamt utställd, men har flera CK och BTKL placeringar i meritlistan, likaså ett godkänt anlagsprov i viltspår. Lacey härstammar från fina Engelska och Svenska linjer genom sin far GB CH Rex Ventors Beks (exp. GB) och mor Kwekwe Kula of Nyassa.

Rex Ventors Jindra är mycket vacker och välbyggd Rhodesian Ridgeback tik. Hon har ett härligt temperament, med mycket karisma och egen vilja. Jindra har god arbetsmotor och ägnar sig gärna åt olika aktivitetern, men helst då självständigt arbete!

Jindra har mycket "go" i sin kropp och hon är full av energi. Hon springer och hoppar som ett rådjur och leker som en känguru! Men när tillfälle erbjuds är hon en riktig diva! Hon gosar gärna in sig i kuddar och täcken i soffan eller sängen!

Jindra är en utmärkt spårhund som med säkerhet och gott tempo bedriver ett noggrant spårarbete när hon får möjlighet. På kort tid fick hon sina spårmeriter för svenskt viltspårschampionat under sommaren 2005. Anlaget för begåvad spårnäsa verkar för övrigt ligga i generna. I Jindras kull är fyra syskon (av sex) viltspårschampions (SVCH).

Dryga två år gammal fick Jindra sitt Svenska Utställnings championat (SUCH) och som treåring det Finska utställnings championatet (FINUCH). Första maj 2008 åkte vi till Kristiansand i Norge och ställde ut Jindra för den Italiensa domaren Claudio de Guiliani. Jindra blev 2:a bästa tik, fick Cert och blev därmed Norsk utställnings champion. (NUCH)

De tre Nordiska championaten kommer att ge henne titeln Nordisk utställnings champion (NORDUCH)

Jindras syskon (dom är fyra korrekta syskon i kullen, två tikar och två hanar) är alla SUCH, Jindras syster Jamila är dessutom DKUCH, och hennes bror Risto FINUCH & NUCH = NORDUCH.

Jindra är mamma till Stubborn Manors första kull, Y-kullen, födda den 15/10-07. Fyra hanar och sex tikar. Två av tikarna är ridgelösa, en hane föddes med en extra krona och kroksvans. Läs mer om Y-kullen här->

Ett stort tack till Jindras uppfödare, Veronica Thoren på Rex Ventors kennel i Stockholm, att vi fick förtroendet att köpa denna härliga Ridgeback tik!