Annonser

SRRS UTSTÄLLNINGSKATALOG ÅRSTA SLOTT 1-3/7-2011

RR Nytt 3/08

 

Hundfolk 3/2008

TRÄSKTROLLET


Om ni bor i Vallentuna har ni kanske stannat till vid informationstavlan utefter Arningevägen och gått ut med era hundar på de härliga ängarna öster om vägen. Det gjorde vi en regntung dag i september.

Eftersom gräset på ängarna var högt och vi antog att bonden tänkte skörda det höll vi oss i utkanten av åkrarna. När vi kommit tillräckligt långt från den vältrafikerade vägen släppte vi våra hundar, tre Rhodesian Ridgebacks, så dom skulle få raca och sträcka ut ordentligt! Det vi inte visste var att det finns ett dike, brett och ganska djupt och det är övervuxet med högt gräs så det inte syns. YaMaya la i högsta racerväxeln så snart hon fick klartecken att springa fritt och helt plötsligt försvann hon! Vart tog hunden vägen?? Upp på andra sidan av det som vi nu såg var ett dike, bäck eller kanske det som är kvar av Gävsjön, kom en mycket blöt och mycket förvånad 11 mån valp! Men när den värsta chocken lagt sig, kom YaMaya på att det där va ju jätteroligt! Så hon fortsatte att raca ner i diket vadade/simmade över och upp på andra sidan, fram och tillbaka, jätte kul tyckte hon! Vi människor vred oss av skratt! Hon såg helt underbar ut, blöt men mycket, mycket lycklig! De vuxna hundarna undrade vad den där tokiga valpen höll på med, hon blev ju blöt, å så hon luktade!

Här är en bild, när hon kommer upp som ett riktigt Träsktroll med vasstrå både på och i nosen! Jag lovar, hon luktade träsktroll också!


YaMaya 11 mån och ett riktigt litet träsktroll!


Maj-08 i HUNDFOLK VaBK

Biten av utställningsflugan!

Hur kan man bara tänka sig att göra något så galet som att åka 75 mil till Norge för att ställa ut sin hund? Risken att få visa upp sin hund och sen åka hem tomhänt är stor, men är man biten av utställningsflugan så är man! Ser man dessutom att det finns en liiiiten chans att utöka hundens befintliga titelrad, SV CH, SUCH, FINUCH med ett NUCH, så biten som man är, åker man!! Att sedan SUCH, FINUCH och NUCH omvandlas till ett NORDUCH är dessutom inte helt fel!
Sagt och gjort, den 1/5-08 åkte vi till Kristiansand i Norge och ställde ut Jindra den 3/5, för den italienska domaren Claudio de Giuliani. Jindra blev andra bästa tik, i en tuff konkurrens mot 28 andra Rhodesian Ridgeback och fick det efterlängtade Norska certet!
Kan bara tillägga att de 15 tim i bilen hem gick mycket lätt!!
/Monica Johansson

SV CH = svensk viltspårs champion
SUCH = svensk utställnings champion
FIN UCH = Finsk utställningschampion
NUCH = Norsk utställningschampion
NORDUCH = nordisk utställningschampion

 

SRRS årsbok för 2007