Stubborn Manors W-kull.

Poma JindraÄr parade 23-24/4-10 och vi hoppas på en kull Poma-Jindra valpar till Midsommar!

Valparna är då stora nog att flytta till sina nya hem i augusti 2010.

Vi är väldigt glada och mycket stolta över att Lene och Nicolai låter oss använda sin danska hane, Poma, till Jindras andra kull, W-kullen. Vi förväntar oss en kull trevliga, sociala, exteriört välkonstruerade hundar med ett rastypiskt temperament. Vi hoppas dessutom att denna kombination ska ge en eller ett par levernosta valpar!

Tusen tack, Lene och Nicolai!


Är du intresserad av en valp ur denna fantastiskt spännande kombination med blodslinjer från Cartouche i Sydafrika, Nyassa och Ozubi i England, Rex Ventor i Sverige och Ahali Fani i Norge?
Har du har tid och lust att uppfostra en Ridgeback valp?

VÄLKOMMEN att höra av dig till oss!
Monica & Magnus +46(0)8 511 734 15
Monicas mobil +46(0)70 440 29 19

SEVCH NOVCH RALLY B UHP
Ökensandens Poma Von Yesekani
f.20/8-07

HD: A
AD: ua
MH: genomförd, skottfast (1)
Höjd: 66 cm
Vikt 40,5
OCD: free
Dilute Status DD (free)
Hjerte / Cardio scan: Normal
Thyroid test: Normal
CT - Scan: Normal
E. MULTICH Nyaka Yesekani of Cartouche "Sekani"
U. Ahali Fani's Skippy

Pomas meriter i mars -10:
2 CERT 1 CACIB
SE VCH - Svensk ViltspårChampion
RALLY'O B - (Dansk Rally Begynder Mester)
UHP - Uthållighetsprov (cykla 20km + lydnad)

Poma är importerad till Danmark. Pomas hemsida.

Läs mer om Poma
Läs mer om Sekani
Läs mer om Skippy

SEVCH SEUCH NOUCH FINUCH NORUCH Rex Ventors Jindra f.21/3-04

HD: A
AD: ua
MH: Genomförd, skottfast (1)
Höjd:65
Vikt:39
Komplett saxbett
E. FINUCH Ozubi´s Royal Gala "Shaka"
U. Nyassa Legacy "Lacey"


Jindras meriter:
SE VCH - Svensk ViltspårChampiom
SE UCH - Svensk Utställningschampion
NU CH - Norsk Utställningschampion
FIN UCH - Finsk Utställningschampion
NORD UCH - Nordisk UtställningschampionLäs mer om Y-kullen
Läs mer om Shaka
Läs mer om Lacey

Om Poma

Vi har valt Ökensandens´s Poma von Yesekani som hane till vår nästa kull då han kompletterar vår Jindra både exteriört och mentalt. Poma har imponerat stort på oss med sitt lugna, värdiga och vänliga temperament och sin fantastiska exteriör. Poma, liksom hans syskon, är alla friröntgade. Poma fick sitt första Danska CERT vid 20 mån ålder och det andra vid 21 mån. Vi hoppas och tror att han får sitt nästa CERT strax efter 2 års dagen och blir då Dansk Utställningschampion (Poma bor i Danmark) före parningen med vår Jindra!! Poma tävlar dessutom viltspår, lydnad, rallylydnad och lure coursing.

Pomas pappa, MULTI BISS ZACH Nyaka Yesekani of Cartouche, "Sekani", är en självsäker hund med massor av karisma! Han är välbalanserad med fin överlinje, utmärkta rörelser och har ett vackert könspräglat huvud. Sekani har vunnit Sydafrikanska RR Specialen 6 gånger av 7! Sekani har flera kullar runt om i världen men har aldrig lämnat ridgelöst eller sinus. Sekani ägs av bl.a. Richard van Aken som var domare i Norge på RR dagen 2009.
Sekanis far ZACH USCH Kimani's Heir To The Throne exporterades till Sydafrika efter att han blivit champion i USA. Han parades där med Sekanis mor, ZACH Cartouche Unyana, med blodslinjer tillbaka i de ursprungliga RR från de kända kennlarna Cartouche, Shangara och Mushana

Pomas mamma, Ahali Fani's Skippy, är sparsamt utställd med ett CERT. Hon har fått fyra valpkullar, 22 valpar, varav 2 levernosta. Vi hoppas att Poma har ärvt levernosgenen från Skippy så vi får några levernosta valpar i W-kullen. Skippys bror, MULTI CH Ahli Fani's Akali "Kali" är både välkänd, utställd, tävlar lydnad och rallylydnad.
Skippys mor NORDV-99 SUCH NUCH Ökensandens Aminata Jarizza blev Nordisk Vinnare på Stora Stockholm 1999. Hon Parades med den Danska hanen, Witches LeCremes Trick "Yankee" och de fick 5 valpar, alla med en helt fantastisk mentalitet! Yankee är en medium stor hane med bra vinklar, massor med front och bra bröstdjup. En av hans bästa egenskaper är hans fantastiska rörelser. Yankee har inte lämnat några ridgelösa valpar.

OM Jindra

Jindras syskon är alla röntgade med HD:A och B och AD:ua. MH beskrivna och skottfasta.
Syskonen Jindra, Jaristo och Jamila är alla SvCh och NORDUCH, Jabailey är SUCH och SvCH. Jaristo har dessutom tävlingslydnads meriten LP1.

Rex Ventors Jindra är mycket vacker och välbyggd Rhodesian Ridgeback tik. Hon har ett härligt temperament, med mycket karisma och egen vilja. Jindra har god arbetsmotor och ägnar sig gärna åt olika aktivitetern, men helst då självständigt arbete! Jindra är en utmärkt spårhund som med säkerhet och gott tempo bedriver ett noggrant spårarbete när hon får möjlighet. På kort tid fick hon sina spårmeriter för Svenskt Viltspårschampionat under sommaren 2005, SvCH.

Jindra är mamma till Stubborn Manors första kull, Y-kullen, födda den 15/10-07. Fyra hanar och sex tikar.

Jindras far, Ozubi´s Royal Gala "Shaka" (imp GB) är en trygg och självsäker hane med ett fantastiskt temperament och imponerande mentaltest. Dessutom är han exteriört mycket välkonstruerad. Han har lämnat många fina hundar både i Sverige och Finland, många är i dag utställningschampion, eller på god väg att bli det. Shaka är efter den engelskägda, holländska importen GB CH Vizara Shemesh of Shabani, (bla BIR på Crufts 2000) och undan Ozubi Kukumbuka Dubu JW "Beattie".

Jindras mor, Nyassa Legacy "Lacey" (imp GB) är en välbyggd, mycket trevlig och social tik. Hon är sparsamt utställd, men har flera CK och BTKL placeringar i meritlistan, likaså ett godkänt anlagsprov i viltspår. Lacey härstammar från fina Engelska och Svenska linjer genom sin far GB CH Rex Ventors Beks (exp. GB) och mor Kwekwe Kula of Nyassa

Stamtavla W-kullen