Stubborn Manors U-kull.
Stubborn Manors YaMaya är parad med African Hunters Amazing Baskervill "Minos" den 16-17 April 2011 prel. valpning vecka 24 Valparna kommer att vara stora nog att flytta till sina nya hem i mitten av Augusti 2011.


Stubborn Manor's YaMaya

African Hunter's Amazing Baskervill "Minos"


Vi är väldigt glada över att få använda SE UCH FI UCH LP1 African Hunters Amazing Baskervill kallad Minos till YaMayas första kull, Kennel Stubborn Manors U-kull. Minos är en arbetsvillig, trevlig, vacker och exteriört välkonstruerad hane med ett fantastiskt temperament! YaMaya och Minos kompletterar varandra väl exteriört och har samma trevliga, lugna, trygga temperament med god arbetsmotor. Att de båda är exteriört välkonstruerade gör att vi hoppas på en kull fina hundar som även kommer att synas i utställningsringarna.

Har du ett genuint hundintresse?
Vill och kan du lägga din tid på att uppfostra och leva med en Rhodesian Ridgeback?
Då är du välkommen att höra av dig till oss!
Monica & Magnus Johansson
Vallentuna
tfn. 08-511 734 15
mob. 070-440 29 19

Bilder från parningshelgen
Följ YaMayas dräktighet!

Flera bilder på Minos & YaMaya här
U-valparnas stamtavla

Stubborn Manors YaMaya "YaMaya"
f. 15/10-07

HD: A/B
AD: ua
MH: genomförd, skottfast
Höjd: 63 cm
Vikt:31
Godkännt anlagsprov i viltspår

E. SE UCH Rex Ventors Karebo
U. MULTI CH Rex Ventors Jindra

Läs mer om:

Stubborn Manors YaMaya
YaMayas syskon
Rex Ventors Jindra
Rex Ventors Karebo

OM YAMAYA

Stubborn Manors YaMaya är en liten vacker ridgeback tik med ett helt ljuvligt feminint huvud! Hon är hittills sparsamt utställd då hon under sina första år fått vara med mig på mina hundinstruktörs utbilningar och hjälpt mig i min utbildning! Samt är "förevisnings hund" på de hundkurser jag håller.
YaMaya är en social, lättlärd tik med "mycket" leklust (för att vara en Rhodeian ridgeback!) Hon är nyfiken och intresserad och lämnar rädslorna snabbt bakom sig!

YaMayas mostrar och morbröder dvs. Jindras syskon är alla röntgade med HD:A och B och AD:ua. MH beskrivna och skottfasta de är alla SvCh och NORDUCH, Jabailey är SUCH och SvCH. Jaristo har dessutom tävlingslydnads meriten LP1.

YaMayas mamma, Rex Ventors Jindra är mycket vacker och välbyggd Rhodesian Ridgeback tik. Hon har ett härligt temperament, med mycket karisma och egen vilja. Jindra har god arbetsmotor och ägnar sig gärna åt olika aktivitetern, men helst då självständigt arbete! Jindra är en utmärkt spårhund som med säkerhet och gott tempo bedriver ett noggrant spårarbete när hon får möjlighet. På kort tid fick hon sina spårmeriter för Svenskt Viltspårschampionat under sommaren 2005, SvCH.

Jindra är mamma till Stubborn Manors första kull, Y-kullen, födda den 15/10-2007. Fyra hanar och sex tikar, Stubborn Manors W-kull, födda den 24/6-2010, sex hanar och två tikar.

YaMayas morfar, Ozubi´s Royal Gala "Shaka" (imp GB) är en trygg och självsäker hane med ett fantastiskt temperament och imponerande mentaltest. Dessutom är han exteriört mycket välkonstruerad. Han har lämnat många fina hundar både i Sverige och Finland, många är i dag utställningschampion, eller på god väg att bli det.

Shaka är efter den engelskägda, holländska importen GB CH Vizara Shemesh of Shabani, (bla BIR på Crufts 2000) och undan Ozubi Kukumbuka Dubu JW "Beattie".
YaMayas mormor, Nyassa Legacy "Lacey" (imp GB) är en välbyggd, mycket trevlig och social tik. Hon är sparsamt utställd, men har flera CK och BTKL placeringar i meritlistan, likaså ett godkänt anlagsprov i viltspår. Lacey härstammar från fina Engelska och Svenska linjer genom sin far GB CH Rex Ventors Beks (exp. GB) och mor Kwekwe Kula of Nyassa

YaMayas pappa Den Svenska utställningschampionen Rex Ventors Karebo "Emilos" föräldrar är Amageba´s Fahari Mafisadi "Atlas" och Rex Ventors Estancia "Phoebe". Båda är utställda med CK och är mentaltestade, men de är först och främst fantastiska familjehundar. Både Atlas och Phoebe har utomordentlig exteriör och trevligt temperament som de nedärvt till Emilo och hans syskon.

Atlas föräldrar är de välmeriterade Ch Copper Queen´s Aretos by Xoxa och Ch Amageba's Bayete Zawadi, båda toppvinnande Rhodesian Ridgebacks i Norge.

Phoebe är efter den norska hanen Ali Santula Marcel, en substansfull hane med mycket utstrålning och Fin Ch FinV-97 Ökensandens Savanah af Djungelkatten som har lämnat många vackra hundar, varav flera är utställningschampions.

 

 

African Hunter's Amazing Baskervill "Minos"
f. 1/6-06

HD:A/A
AD: ua
MH: Genomförd, skottfast
Höjd: 70cm
Vikt: 47kg
Svensk och Finsk utställningschampion, Godkänt anlagsprov i viltspår, LP1
E. Ridgebow's Hogan Heart Of Akeron
U: Karyambas Bonnie

Läs mer om
Minos på hans egen hemsida

Minos har två kullar i Sverige.
* Rex Ventors R-kull 5 hanar och 3 tikar, alla korrekta utom en tik som har för kort ridge.
* D-kullen hos kennel Gahli 4 tikar och 5 hanar alla korrekta.

OM MINOS

SEUCH FIUCH African Hunter’s Amazing Baskervill - Minos
Minos är en underbart trygg, lugn, vänlig och exteriört mycket välbyggd Rhodesian Ridgeback hane med ett fantastiskt huvud & uttryck! Han har ett härligt temperament som kan växla från det lugna till sprudlande energi och arbetsmotor på nolltid! Hans mentalitet är något utöver det vanliga och gjorde ett utomordentligt MH. Han är en sann livsnjutare som gärna gosar ned sig i sängen, för att där avnjuta några timmar i godan ro.   
Minos har visat framfötterna i utställningsringarna sedan han var liten. Han började sin utställningskarriär med att bli BIR, BIG och BIS-2! Han tog sitt Svenska Championat endast 2 år och 6 dagar gammal! Och har även hunnit med att bli BISS på World Winner Specialty, Rhodesian Ridgeback 2008, endast drygt 2 år gammal mot drygt 240 andra vackra Ridgebacks. Han är även Finsk utställningschampion och har därutöver flera BIR och BIM placeringar.
Minos klarade sitt anlagstest i Viltspår med bravur och full poäng! Han gillar att spåra såväl viltspår som personspår.
Minos syskon är alla röntgade med HD:A och alla, utom en, ED:ua. Alla utom en av bröderna, är MH beskrivna. Alla med godkända skott. Flera av syskonen är utställnings- och viltspårs champions.

Pappa Ridgebow's Hogan Heart Of Akeron - Hogan
Minos pappa Hogan är en härlig & vacker hane med stor livsaptit och personlighet. Han har en utomordentlig mentalitet och hans ägare Sven & Bitte på Kennel Ridgebows beskriver honom som en äkta gentleman!

Mamma Karyamba's Bonnie - Leija
Minos mamma Leija var en mycket pålitlig tik och en riktig familjehund som inte lämnade flocken. Hon hade en riktigt bra arbetsmotor och älskade att simma! Exteriört var hon en vacker tik med egenskaper som mycket fina fötter, bra bakbensviklar och ett mycket fint löpsteg!

Farfar INTUCH NORDUCH DKUCH SEV-01 FIV-01 WW-02 EVW-06 WVW-08 Rex Ventors Akeron
Akeron är en ståtlig, trofast, stabil och vänlig RR som inte låter sig bli upprörd eller rädd. Han är en verklig showstopper och har vunnit det mesta som finns att vinna i utställningsringen! Bland många prestigefyllda vinster han har han bland annat vunnit Veteran of Veteran 2007 och Veteran & World Veteran Winner 2008.

Farmor SEUCH Lövfällan's Quid Pro Quo - Qurri
Qurri är en glad och positiv hund som tycker mycket om människor och fungerar väl tillsammans med andra hundar. Hon är en mentalt mycket stabil hund, dock med något större jaktintresse än vad som påvisas i hennes mentalbeskrivning.

Morfar Athos Anashinda
Athos var en mycket trevlig och social herre. Som har gjort mycket bra ifrån sig på lydnadsplanen och tävlade i lydnadsklass 2. Athos är sparsamt utställd men blev BIRx2 och fick två cert.    

Mormor Beatrice
Beatrice var en mycket trevlig och värdig dam med en suverän mentalitet. Hon blev Svensk Champion hela 8,5 år gammal genom att vinna sitt sista cert i Ransäter, 2001.